Telefonul mobil facilitează, dar afectează - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Telefonul mobil facilitează, dar afectează

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Danuta [3 editari]
http://www.cartela.eu/gratis?invitat_de=Danuta

Afiseaza tot
Comunitate
          Chat online


Telefonul mobil facilitează, dar afectează

Milioane de persoane din întreaga lume folosesc telefoane celulare. Actualmente, telefoanele mobile pun la dispoziţie o arie vastă de funcţii, fiind adăugate permanent funcţii noi.


Unul dintre cele mai interesante lucruri despre telefoanele mobile îl reprezintă faptul că acesta este de fapt un radio - un radio extrem de sofisticat, însă totuşi un radio. Telefonul a fost inventat de Alexander Graham Bell în 1876, iar comunicaţiile fără fir îşi au sursa în inventarea radioului de către Nikolai Tesla în anii 1880, dar prezentat în mod oficial în 1894 de un tânăr italian numit Guglielmo Marconi.

Era normal ca aceste importante tehnologii să fie combinate la un moment dat. În sistemul radio-telefoniei, există o antenă centrală în fiecare oraş şi 25 de canale disponibile pentru acea antenă. Genialitatea sistemului de telefonie mobilă constă în împărţirea unui oraş în mici celule. Acest fapt permite o reutilizare extinsă a frecvenţelor, astfel că milioane de oameni pot utiliza telefoanele celulare în acelaşi timp.


Vorbitul la telefonul mobil poate produce cancer

Expunerea la undele electromagnetice, emise de antenele de telefonie mobilă, poate cauza apariţia cancerului, a infarctului sau chiar a atacului cerebral.

Profesorul doctor Vlad Ciurea, de la spitalul “Bagdasar Arseni”, susţine că persoanele care vorbesc la celular peste cinci ore pe zi sunt expuse îmbolnăvirii de cancer. Acesta susţine că au existat cazuri de leucemie şi infarct miocardic în mare legătură cu vorbitul excesiv la telefon.

Avertizarea asupra faptului că vorbitul excesiv la telefonul mobil, peste cinci ore pe zi, poate dezvolta tumori este bine cunoscută dar prea puţin băgată în seamă. Oamenii şi în special tinerii din ziua de azi dau o foarte puţină importanţă avertismentelor în ceea ce priveşte sănătatea, arătându-se total indiferenţi mergând fără îndoieli pe ideea: „ doar nu o să mi se întâmple tocmai mie”, sau : „ dacă e să se întâmple tot mi se întâmplă”. citeste mai mult[1]

Unelte personale