Telefoane dual-sim - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Telefoane dual-sim

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare



Cuprins

Despre telefoanele dual sim

,,Telefoane dual SIM. Spre surprinderea mea, am observat că tot mai multă lume este interesată de aceste jucării, dar stiţi exact ce este un telefon mobil dual SIM? Precum îţi vei da seama imediat din nume, este un telefon ce poate folosi două carduri SIM. Astfel, persoanele ce utilizează mai multe numere de telefon, gen unul personal şi unul de serviciu, scapă de necesitatea purtării a două dispozitive distincte, prin utilizarea unui astfel de gadget dual SIM.

Sursa:http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/telefoane-dual-sim-totul-despre-telefoanele-mobile-dual-sim-934348/

Istoria telefoanelor mobile dual SIM

Deşi scurtă, a cunoscut deja mai multe stadii distincte:

Era preistorică - Se folosea un suport în care se plasau cele două cartele . De multe ori acestea trebuiau decupate pentru a putea fi fixate în acest suport, iar această operaţiune nu era deloc una simplă, necesitând precizie chirugicală. Iar aceste adaptoare se plasau de regulă sub bateria telefonului, necesitând existenţa unui spaţiu liber în acest loc... În plus, telefonul nu utiliza decât una din cartele la un moment dat, prin repornirea gadgetului trecându-se de la una la alta. Nu mai era nevoie să desfacem telefonul pentru a schimba cartelele, dar în rest totul era la fel ca la mobilul single SIM.

Era bronzului - Tot prin decupare, cele două SIM-uri se montau pe o singură cartelă. Aceasta, cu 2 SIM-uri, era de dimensiuni standard şi putea fi utilizată de orice telefon de pe piaţă. Cele două SIM-uri nu puteau funcţiona în continuare simultan, dar se putea alege care să fie utilizat din meniul telefonului, fără a mai necesita repornire gadgetului.

Era Medievală - Apar primele dispozitive construite pentru a putea găzdui două cartele SIM. În continuare nu se puteau utiliza concomitent, dar măcar nu mai era nevoie să te joci de-a croitorul de cartele...

Era Modernă - Apar în sfârşit primele telefoane mobile capabile să utilizeze cele două cartele SIM simultan. Acestea au două emiţătoare/receptoare GSM, pentru fiecare SIM în parte. În general, ele au o durată de viaţă a bateriei redusă, tocmai din această cauză, dar sunt înzestrate cu funcţii avansate, gen agendă telefonică complexă, E-mail, browser WEB, etc

Sursa:http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/telefoane-dual-sim-totul-despre-telefoanele-mobile-dual-sim-934348/

Sfaturi pentru telefoane dual SIM

,,Dacă vrei un telefon dual SIM cât mai simplu şi fără dotări tehnice impresionante, poţi arunca o privire asupra lui Samsung C5212. Acesta are un display clasic de 2.2” cu rezoluţie 176×220 pixeli şi îţi oferă conexiuni GPRS şi EDGE, bluetooth, memorie internă de 30 MB şi cameră foto de 1.3 MP. Îl poţi cumpăra de la eMag pentru 325 lei.

În ultima perioadă, Nokia a lansat de asemenea o serie de telefoane dual SIM, cum ar fi C2-03, X1-01, C1-00, C2-00 sau C2-06. Din păcate, niciunul dintre acestea nu este încă disponibil în România.

De asemenea, piaţa a fost invadată de numeroase telefoane dual SIM no name, care în unele cazuri copiază modele celebre. De exemplu, am găsit clone dual SIM de Apple iPhone 4 sau HTC Desire pentru numai 400 lei.

Totuşi, noi îţi recomandăm să te fereşti de astfel de produse, întrucât au o calitate îndoielnică, iar noţiunea de garanţie este inexistentă. Iar în contextul în care producători cunoscuţi oferă o gamă relativ diversificată de modele dual SIM la preţuri comparabile cu cele ale telefoanelor single SIM, nu vedem niciun motiv pentru care nu ai găsi telefonul potrivit."

Sursa:http://www.giz.ro/telefoane-dual-sim/cele-mai-bune-telefoane-dual-sim-9142/

Telefoanele dual SIM fac valuri

Telefoanele dual SIM încep să facă valuri în marea undelor radio agitând apele producătorilor de telefoane şi ale operatorilor de telefonie mobilă.

,,Comercializarea telefoanelor dual SIM ar putea afecta vânzările producătorilor de telefoane, care, în loc de două aparate, ar vinde unul singur cu două SIM-uri. În general, acest tip de telefon este căutat de către persoanele care doresc să utilizeze un SIM al unui operator şi al doilea SIM de la un alt operator. Însă dacă ar fi comercializat de o companie de telefonie mobilă, un astfel de telefon ar permite doar utilizarea SIM-urilor din reţeaua operatorului respectiv, prin urmare, terminalul nu ar mai fi atât de atractiv pentru clienţi”, ne-a declarat Mihnea Şerbu, Senior Product Manager la Orange România.<span style="font-weight: bold;" />

“Telefoanele dual SIM sunt relativ recente pe piaţă, marile branduri întârziind să producă astfel de dispozitive. Considerăm că aceste telefoane sunt unele de nişă în acest moment de aceea...cititi toata stirea in gandul.infogandul.info

Nokia dual SIM

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, si-a facut intrarea pe piata tele­foanelor mobile dual sim lan­sând săptamâna trecută două astfel de aparate. Potrivit oficialilor com­pa­niei, noile terminale sunt destinate pie­țe­lor emergente si vor fi aduse in Roma­nia doar dacă va exista cerere.

Potrivit specialiștilor, in Romania terminalele dual sim s-ar putea ridica la aproximativ 10% din intreaga piața de telefoane mobile, in masura in care rata penetrării telefoniei mobile a ajuns la 135% și tot mai multe persoane au două terminale. „Piața romanească, la fel ca si celelalte piețe din regiune, a ajuns la sa­tu­rație, astfel ca obiectivul nostru principal va fi acela de a menține clienții pe care deja ii avem si de a intări loia­litatea consumatorilor”, precizează ofi­cialii Nokia, motivând astfel eventuala lansare a noilor telefoane si in Romania.

Sursa:http://www.financiarul.com/articol_45984/nokia-lanseaza-primele-modele--dual-sim-la-preturi-incepnd-de-la-30-%E2%82%AC.html

Telefoane dual SIM la bani putini!!!!

  • Un site unde puteti sa achizitionati telefoane dual sim la bani putini:

http://www.livespot.ro/noi-telefoane-nokia-pe-bani-putini-x2-01-si-c2-01_50742.html

Sursa:http://www.livespot.ro/noi-telefoane-nokia-pe-bani-putini-x2-01-si-c2-01_50742.html

Avantajele si dezavantajele telefoanelor dual SIM

Persoanele care sunt foarte active si care vorbesc foarte mult la mobil pot alege varianta unui telefon "dual sim", cel in care intra doua cartele.

Cu aproximativ 15 euro poti scapa de grija costului suplimentar la telefonul mobil. Solutia ar fi doua abonamente, la companii diferite, care iti ofera fiecare, in medie, cam 600 de minute in retea, noteaza Evenimentul Zilei.

Daca dupa terminarea minutelor incluse in abonament vorbiti aproximativ 100 de minute in plus, in orice retea, trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 15 euro. In aceste conditii o solutie salvatoare ar fi sa va faceti inca un abonament la o alta companie de telefonie mobila.

Important este sa va aruncati o privire si pe desfasuratorul pe o luna, cu numerele pe care le-ati apelat mai des si sa vedeti in ce retea va puteti face al doilea abonament.

Printre cele mai cunoscute modele "dual sim" sunt cele de la Samsung, LG si Motorola, insa merita incercate si marcile romanesti, AllView sau Evolio.

Un telefon "dual sim" are si dezavantaje. Aparatul costa in jur de 700 de lei la liber si oferta operatorilor nu este atat de bogata. In plus, aceste aparate nu tin pasul cu noua tehnologie si nu beneficiaza de sisteme de operare si aplicatii multimedia complexe.

Cu toate că sunt practice, telefoanele mobile dual SIM  nu beneficiză de suportul marilor producători de telefoane mobile. Promovate de constructorii chinezi, ele nu vor avea sanşe de reuşită atât timp cât Nokia, Sony Ericsson sau Samsung le vor ignora cu desavârşire. De ce? Poate pentru că un telefon dual SIM nu poate fi braduit de un anumit operator, mare parte a telefoanelor mobile comercializate în întreaga lume fiind vândute în acest mod.

Concluzie

Telefoanele dual SIM se găsesc şi în România iar preţurile lor nu sunt deloc piperate. Însă, originea producătorilor - China - te va face să te gândeşti de două ori înainte de a achiziţiona un astfel de dispozitiv. Deşi nu am avut niciodată un CECT sau DUO, mulţi dintre prosesorii lor se plâng de problemele cauzate de tehnica şi construcţia destul de proaste, pe forumurile de specialitate.

Aşadar, va trebui să aşteptăm ca telefoanele mobile dual SIM să intre în era următoare, una în care funcţionaltiatea să se îmbine cu o construcţie calitativă şi un design atrăgător. Poate că CECT P136, clona lui iPhone , sau Wind DUO Atom, să fie primele din noua generaţie. Până atunci, ne resemnăm în a purta nenumărate telefoane prin geantă, buzunare sau maşină, în locul încă insuficient evoluatelor telefoane dual SIM...


Unelte personale