Bruierea mobilelor - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Bruierea mobilelor

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Iullyy 87 [4 editari]
Castiga o cartela de 4 euro....

Afiseaza tot
Comunitate
          Chat online

Cuprins

Bruierea telefonului mobil

Dispozitiv bruiaj GSM
Dispozitivele de bruiaj sunt aparate care blocheaza sau intrerup semnalele radio emise de telefoanele mobile. Aceste dispozitive au putere mare, reusind sa anuleze semnalul. Sunt eficiente chiar si impotriva telefoanelor Dual-SIM, telefonul fiind "pacalit" ca zona in care se afla nu are acoperirea nici unui operator de telefonie mobila. Exista aparate Jammer mai sofisticate care pot sa anuleze chiar si semnalul telefoanelor Triple-SIM, care stau conectate simultan la trei retele de telefonie mobila.

Functionarea aparatelor de bruiaj Frecventele de bruiaj sunt usor de configurat, iar functionarea corecta tine de alegerea acestor frecvente. Telefoanele mobile folosesc frecventele de 900 si 1800 MHz pentru Europa si de 1900 MHz pentru Asia si SUA. Distanta de bruiaj este influentata si de obstacolele pe care le intampina in cale undele radio, cum ar fi ziduri sau dealuri.

Cel mai slab echipament de bruiaj poate sa-si faca treaba pe o raza de 9 m intr-o cladire, in timp ce intr-o spatiu deschis poate sa acopere chiar si un teren de fotbal. Nu exista in acest moment aparate care sa reuseasca sa bruieze semnalele telefoanelor pe o distanta mai mare de 1.6 km....mai multemobil.ro


CUM FUNCŢIONEAZĂ BRUIEREA TELEFOANELOR MOBILE?

Telefoanele mobile au putere de emisie mică. Multe dintre acestea au posibilitatea de a emite semnale de 0,6 waţi şi 3 waţi. Pentru că puterea este mică, semnalul util nu ajunge prea departe în afara celulei în care operează la un moment dat telefonul. Acesta este şi secretul care face posibilă funcţionarea în celule a sistemului de telefonie mobilă.

Un dispozitiv de bruiere a comunicaţiilor nu face alt lucru decât să emită un semnal pe aceleaşi radiofrecvenţe cu cele ale telefonului mobil. În acest fel comunicarea dintre telefon şi staţia de bază este întreruptă. Din pricina interferenţelor provocate de dispozitivul de bruiaj, telefonul devine neutilizabil. Este suficient ca una dintre cele două frecvenţe folosite de telefon pentru efectuarea convorbirii (una pentru emisie, cealaltă pentru recepţie) să fie bruiată şi comunicarea devine imposibil de realizat.
Dispozitivul de bruiere poate acţiona pe o rază foarte mică (doar câţiva metri), dar şi pe distanţe mari. Distanţa la care acesta este eficient depinde şi de mediul în care bruiajul trebuie efectuat (clădiri, păduri ori câmp deschis). Toate sistemele de telefonie mobilă pot fi bruiate, indiferent de frecvenţele folosite.  mai multe detalii[1]

Cum se bruiaza telefoanele mobile

  • Telefoanele mobile sunt interzise (daca nu explicit, cel putin la nivelul bunului simt) in spatiile publice linistite, cum ar fi restaurantele, teatrele, cinematografele si bisericile.
    • Ce faci daca oamenii nu inteleg de vorba buna si nu-si inchid telefoanele? Folosesti un dispozitiv de bruiaj.
  • Multe persoane nu se pot dezlipi de telefon in aceste locuri si chiar il folosesc intens.
    • Daca s-ar limita la SMS ar fi acceptabil, dar nici macar nu se deranjaza sa-l treaca pe modul silentios. Asa ca intervine forta, adica bruiajul tuturor telefoanelor din zona respectiva.
    • Aparatele de bruiaj nu sunt foarte folosite in Romania, insa in alte tari ele sunt populare si iti asigura linistea in multe locuri.

Dispozitivele de bruiaj sunt aparate care blocheaza sau intrerup semnalele radio emise de telefoanele mobile. Aceste dispozitive au putere mare, reusind sa anuleze semnalul. Sunt eficiente chiar si impotriva telefoanelor Dual-SIM, telefonul fiind "pacalit" ca zona in care se afla nu are acoperirea nici unui operator de telefonie mobila. Exista aparate Jammer mai sofisticate care pot sa anuleze chiar si semnalul telefoanelor Triple-SIM, care stau conectate simultan la trei retele de telefonie mobila.

Functionarea aparatelor de bruiaj Frecventele de bruiaj sunt usor de configurat, iar functionarea corecta tine de alegerea acestor frecvente. Telefoanele mobile folosesc frecventele de 900 si 1800 MHz pentru Europa si de 1900 MHz pentru Asia si SUA. Distanta de bruiaj este influentata si de obstacolele pe care le intampina in cale undele radio, cum ar fi ziduri sau dealuri. Cel mai slab echipament de bruiaj poate sa-si faca treaba pe o raza de 9 m intr-o cladire, in timp ce intr-o spatiu deschis poate sa acopere chiar si un teren de fotbal. Nu exista in acest moment aparate care sa reuseasca sa bruieze semnalele telefoanelor pe o distanta mai mare de 1.6 km.

Ce contine un aparat de bruiaj Din punct de vedere electronic, un asfel de dispozitiv este alcatuit din antena de emisie, circuite si sursa de alimentare. Panoul frontar are de regula un potentiometru, de unde se poate alege frecventa de lucru. Aparatele mobile si de putere mai mica, sunt alimientate cu baterii. Aparatele puternice sunt alimentate direct de la priza.

Utilizare Aceste aparate au fost folosite initial in scop militar. S-au dovedit utile in evitarea unor atentate cu bomba, deoarece majoritatea bombelor erau declansate prin intermediul telefoanelor mobile. Au fost folosite si la trecerea coloanelor oficiale, pentru a evita atacurile cu bomba asupra persoanelor importante din lume. Utilizarea lor a avut succes si pentru a bruia comunicarea intre criminali si teroristi, in cazul unor atentate. Dispozitivele mai sunt folosite si in zonele cu risc mare de explozie, pentru ca un telefon mobil poate declansa un asemenea eveniment intr-o zona cu risc crescut.

Legi privind folosirea dispozitivelor de bruiaj Exista putine tari in care utilizarea dispozitivelor de bruiaj este perfect legala. In majoritatea tarilor precum SUA, Marea Britanie si Australia, bruierea telefonului mobil este interzisa. In Statele Unite, legea spune ca se pot folosi astfel de dispozitive numai cu autorizatie speciala si licenta. De asemenea, nu este permisa vanzarea acestor dispozitive. Cei care nu respecta normele in vigoare risca sa primeasca o amenda de 11000$ si sa ramana si fara dispozitivul de bruiaj. Uneori, acestia ajung si la inchisoare.

Alte tari, precum Franta, au astfel de aparate in cinematografe, sali de concert si in alte locuri publice. Se lucreaza la posibilitatea de a apela totusi numerele de urgenta in aceste zone. Si in India sunt folosite in anumite penitenciare si in parlament. Daca esti student in Italia, s-ar putea sa ai surpriza ca la un examen sa nu mai poti sa iti folosesti telefonul, deoarece rectorilor unor universitati le-a venit ideea de a bloca semnalul telefonelor pentru a nu se mai putea copia in timpul examenului.

Riscul folosirii acestor dispozitive fara masuratorile de rigoare este sa fie bruiate si telefoane din apropiere, desi nu ar trebui.
citeste mai mult[2]


Vi s-a intimplat vreodata sa va dispara pentru citeva clipe, din senin, semnalul de la telefonul mobil intr-un loc in care stiati ca semnalul este maxim? Sau sa aveti o convorbire si, tam-nesam, sa vi se intrerupa, ca apoi sa-si revina ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat? V-a oferit cineva vreo explicatie plauzibila pentru asta, sau ati dat vina mereu pe telefonul propriu? Ei bine, in astfel de cazuri, nu este deloc exclus ca cineva situat in apropierea dumneavoastra sa fi avut in buzunar un mic aparat de bruiaj. Astfel de aparate sofisticate sint din ce in ce mai folosite in ultima vreme, pe fondul diferitelor informatii privind interceptarile ilegale ale convorbirilor. In functie de performantele aparatelor de bruiaj, s-a ajuns pina acolo incit convorbirile sa fie bruiate sau intrerupte pe raze si de pina la 500 de metri. Unde pot fi gasite aparatele de bruiaj, cit costa si cum pot fi folosite aflati in rindurile care urmeaza.
Cea mai la indemina sursa de aprovizionare cu aparate de bruiaj este internetul. In lipsa oricarei legiferari privind vinzarea si cumpararea unor astfel de produse pe net, oferta de "bruiaj" este extrem de variata. Cel mai ieftin model pe care l-am gasit pe site-ul www.okazii.ro v-ar imputina bugetul cu 240 euro. Pe un alt site, al unei firme specializate in vinzarea de astfel de aparatura, potentialii clienti pot alege intre mai multe modele. Aparatul cel mai ieftin costa 280 euro, iar cel mai scump, dar si mai performant, ajunge la 900 euro. Pretul difera in primul rind in functie de complexitatea dispozitivului. Aspectul definitoriu al diferentei de pret il reprezinta suprafata pe care bruiajul este efectiv. Cele mai accesibile pot bruia semnalul telefoanelor mobile pe o suprafata de 45 metri patrati, iar cele mai scumpe isi fac treaba pe 500 metri patrati. Cind va achizitionati acesti mici "diavoli tehnologici" trebuie sa stiti ca sint destinati unor scopuri diferite, in functie de model, luind in consideratie faptul ca exista trei tipuri de aparate de bruiaj.

Categorii de "bruiaj"

Aparatele de bruiaj a semnalului telefoanelor mobile sint cele mai diversificate ca pret. Prin acest aspect ele devin accesibile atit omului de rind, cit si oamenilor de afaceri care dispun de un buget mai consistent. Dar in ce consta efectul lor? Odata declansate, actioneaza ca un foarfece invizibil, care "taie" legatura dintre telefonul mobil si operatorul de telefonie. Practic, telefonul dumneavoastra functioneaza, doar ca va indica lipsa semnalului, ca atunci cind sinteti in masina sau in tren si treceti printr-un tunel lung. Un producator, cu reclama pe net, se lauda ca a reusit sa ecraneze o sala de conferinte de 1000 metri patrati cu doua astfel de dispozitive, si nici un telefon nu a mai sunat cit a durat intilnirea. Pretul unor asemenea aparate este pe masura. Cele mai scumpe costa 900 de euro, au o telecomanda discreta si au raza de actiune ceva mai mare. Aparatele folosite pentru distante mici ajung la 10 milioane lei si au cel mult 300 de grame. Al doilea gen de aparate de bruiaj il reprezinta cele care "innebunesc" microfoanele, implicit si cele de telefon. Cind sint actionate, orice microfon, "inocent" sau nu, o ia razna si inregistreaza niste sunete neinteligibile. Atit microfoanele plasate in interior, cit si cele de mai mare putere care pot capta "discutii" din exterior sint anihilate cu un aparat de nici 10 milioane lei. Acestea cintaresc mai putin de 200 grame. Ultimul din lista "legalelor" minuni tehnologice, pe distanta de 20 metri, bruiaza transmisia de imagini prin camere video si poate face acest lucru pentru doar 300 euro. Sint ieseni care folosesc astfel de aparate?

"Pot fi amplasate asemenea aparate la cerere"

"Da, cunosc o persoana care are un astfel de aparat, aici, in Iasi. Folosea aparatul pentru uz personal", ne-a declarat Gabriel Toma, sef reprezentanta vinzari Connex pe Moldova. Interpelat daca picarea semnalului de le telefon ar avea vreo legatura cu reteaua, Toma a negat acest lucru. In schimb, a dat ca posibila explicatie existenta aparatelor de bruiaj. "Bruiajul poate afecta reteaua doar pe o suprafata foarte mica, de citiva metri. Daca ar pica un releu intreg, un alt releu ar prelua sarcina celui cazut", arata Gabriel Toma de ce "picarile" scurte de semnal nu sint din cauza retelei. Existenta aparatelor de bruiaj a fost confirmata si de fostul ofiter din SRI, Petru Hantea, actualmente detectiv particular in Iasi. "Pot fi amplasate asemenea aparate la cerere, dar cu intocmirea de acte care sa asigure ambele parti, pentru ca bruiajul poate afecta si interceptari ale SRI, de care noi sa nu avem cunostinta", a mai spus detectivul iesean.

"Intreruperea canalelor de comunicare intre infractori poate facilita prinderea lor mai rapida"

Cui ar putea folosi asemenea dispozitive? Oamenii de afaceri sint cei care ar putea pune cel mai mare pret pe aceste unelte care le pot asigura un mediu de comunicare fara teama scurgerii de informatii. Intrunirile de afaceri sufera de vulnerabilitate, "furtul" de idei si vinzarea de ponturi grase catre alti afaceristi fiind o practica des intilnita. Practic, cu ajutorul acestor aparate, oamenii de afaceri nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la metodele "traditionale" de a-si asigura confidentialitatea discutiilor (inchiderea telefoanelor si scoaterea acumulatorilor). Cu toate ca exista afaceristi care si-au procurat aparate, "la vedere", nici unul nu arata ca ar fi interesat de asa ceva. "Am fost la Camera de Comert la o intrunire a oamenilor de afaceri. S-au aratat interesati de aparatele de bruiaj, dar nimic concret", ne-a spus Petru Hantea. "Eu nu am cunostinta de asemenea aparate, dar mi s-a intimplat sa ramin fara semnal in spatii unde, de obicei, este semnal maxim", a declarat Ionel Agrigoroaiei, patronul unei firme de textile din Iasi. Surse din Politie au marturisit ca asemenea aparate le-ar fi de folos, cel putin in momentul descinderilor. "Intreruperea canalelor de comunicare intre infractori poate facilita prinderea lor mai rapida", a spus un politist. (D. Maxim)  mai multe detalii[3]

Categorii de "bruiaj"

Aparatele de bruiaj a semnalului telefoanelor mobile sint cele mai diversificate ca pret. Prin acest aspect ele devin accesibile atit omului de rind, cit si oamenilor de afaceri care dispun de un buget mai consistent.

Dar in ce consta efectul lor? Odata declansate, actioneaza ca un foarfece invizibil, care "taie" legatura dintre telefonul mobil si operatorul de telefonie.

Practic, telefonul dumneavoastra functioneaza, doar ca va indica lipsa semnalului, ca atunci cind sinteti in masina sau in tren si treceti printr-un tunel lung. Un producator, cu reclama pe net, se lauda ca a reusit sa ecraneze o sala de conferinte de 1000 metri patrati cu doua astfel de dispozitive, si nici un telefon nu a mai sunat cit a durat intilnirea.

Pretul unor asemenea aparate este pe masura. Cele mai scumpe costa 900 de euro, au o telecomanda discreta si au raza de actiune ceva mai mare. Aparatele folosite pentru distante mici ajung la 10 milioane lei si au cel mult 300 de grame. Al doilea gen de aparate de bruiaj il reprezinta cele care "innebunesc" microfoanele, implicit si cele de telefon. Cind sint actionate, orice microfon, "inocent" sau nu, o ia razna si inregistreaza niste sunete neinteligibile. Atit microfoanele plasate in interior, cit si cele de mai mare putere care pot capta "discutii" din exterior sint anihilate cu un aparat de nici 10 milioane lei. Acestea cintaresc mai putin de 200 grame. Ultimul din lista "legalelor" minuni tehnologice, pe distanta de 20 metri, bruiaza transmisia de imagini prin camere video si poate face acest lucru pentru doar 300 euro....mai multziaruldeiasi.ro


Aparat de bruiaj pentru telefonul tau mobil...sau pentru al lor

Vreti sa fiti siguri ca cina nu va va fi intrerupta de catre telefoane sau SMS-uri? Ati putea inchide telefonul mobil, dar nu puteti garanta ca oaspetii dumneavoastra vor face la fel. Astfel, intra in actiune o metoda mai buna... dar nu foarte legala.


Va trebui doar sa cumparati unul dintre aceste aparate de bruiaj de la Brando. Evident, bruiajul este ilegal, dar acest gadget va bloca orice telefon pe o raza destul de mare. Aparatul este ideal pentru salile aglomerate de cinematograf, unde ati putea jura ca se afla un grup de adolescenti, care va primi in curand apeluri. Luati cu dumneavoastra aceasta metoda de bruiaj si pentru a scapa de acele deranjante conversatii in gura mare din baruri.

Totusi, nu va recomandam sa fiti pusi in situatia de a fi controlat de catre forte de ordine, cu acest device asupra dumnevoastra... Ar fi stupid sa riscati o amenda mare sau chiar inchisoare, doar pentru ca ati dorit putina liniste. O alta problema ar fi sa uitati acest aparat de bruiaj deschis, blocand toate convorbirile din cadrul unei sedinte importante de afaceri. Se pare ca un astfel de gadget isi are dezavantajele sale, asa ca va trebui sa va ganditi de 2 ori inainte de a-l achizitiona.  mai mult despre[4]

Unelte personale