News - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

News

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


HOT NEWS!!!

Matrix Phone 02 - între clasic şi SF. Fără o legătură cu filmul cu acelaşi nume, alta în afară de fantezia creatorului, Matrix Phone 02 îşi merită titlul chiar şi doar pentru îndrăzneala designului. Evident, e vorba doar de un concept care ar putea sau să devină realitate.

Principala caracteristică a lui Matrix Phone 02 este ecranul retractabil. Pur şi simplu acesta se poate ascunde sub tastatură iar telefonul pierde exact 50 mm din înălţime. Când ecranul principal este retractat, utilizatorul are la dispoziţie un mic ecran secundar, cu afişaj verde pe fundal negru.

Acesta este util pentru operaţiuni elementare precum afişarea apelantului sau a orei. În mod normal, Matrix Phone 02 ar fi destul de înalt, măsurând 140 mm. Cu ecranul principal retras însă, acesta măsoară doar 90 mm....mai multgo4it.ro
Telefoanele mobile provoaca probleme comportamentale

Cercetatorii care studiau efectele telefoanelor mobile asupra sanatatii utilizatorilor au descoperit ca femeile care folosesc in mod regulat mobile au sanse mai mari sa aiba copii cu probleme de comportament.

Studiul nu demonstreaza ca utilizarea telefoanelor mobile poate provoca probleme comportamentale, insa trage un semnal de alarma.

"Este greu de spus cum influenteaza utilizarea telefoanelor", a declarat dr. Leeka Kheifets, de la University of California Los Angeles.

Echipa condusa de Kheifets a studiat informatiile colectate de la 28.000 de copii cu varsta de sapte ani, care au participat la un studiu olandez ce a vizat femeile ce au devenit mame in perioada 1996 - 2002.

3% dintre mame au declarat ca cei mici au probleme de comportament, iar 3% au declarat ca cei mici au probleme serioase de comportament, dupa cum informeaza Reuters.

Copiii ale caror mame au folosit telefoane mobile in timpul sarcinii si care au folosit si ei asemenea aparate prezentau un risc cu 50% mai mare de a avea probleme comportamentale.

In luna mai 2009, expertii care au lucrat la un studiu pentru a descoperi daca telefoanele mobile pot produce tumori la creier nu au reusit sa gaseasca un raspuns.

Unii specialisti au contestat descoperirile facute de echipa condusa de Kheifets.

"Sunt sceptic, dar vor atrage atentia publicului. Autorii sugereaza ca masurile de precautie prezentate pot fi luate de oricine, pentru ca nu costa, dar uita ca le ofera in baza unor rezultate stiintifice inadecvate", a declarat David Spiegelhalter, profesor la University of Cambridge.
Sursa:www.intactnews.ro/sci-tech/telefoane-mobile/telefoanele-mobile-provoaca-probleme-comportamentale.html

  • Documente:media.hotnews.ro/media_server1/document-2011-02-25-8339268-0-proiect-lege-utilizatori-prepay-expunere-motive.doc
    Sursa:Www.hotnews.ro
  • Operatorii de telefonie mobila ar putea fi obligati sa ceara datele utilizatorilor de PrePay - propunere legislativa
    * Deputatul PDL de Iasi Petru Movila a initiat un proiect de lege privind obligativitatea operatorilor de telefonie mobila de a solicita si colecta datele personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay. Deputatul reclama faptul ca, in prezent, posesorii de cartele telefonice nu pot fi identificati in cazul unor apeluri false sau frauduloase.
    * Potrivit deputatului Petru Movila, peste 90% din apelurile primite in 2010 la numarul de urgenta 112 au fost apeluri false, iar mai bine de jumatate dintre acestea au fost efectuate de pe telefoane mobile care utilizau serviciile PrePay, astfel incit utilizatorii nu au putut fi identificati pentru a raspunde in fata legii.
    * "O serie de infractiuni privind criminalitatea organizata, traficul de persoane, de droguri de mare risc si chiar vizind siguranta nationala au fost puse la punct de infractori care foloseau serviciile PrePay, fiind astfel foarte greu de identificat, in lipsa unei baze de date privitoare la identitatea utilizatorilor unui astfel de serviciu", se arata in expunerea de motive la propunerea legislativa.
    * De asemenea, Movila afirma ca, potrivit unor date statistice, utilizatorii cartelelor tip PrePay au depasit numarul abonatilor la serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, astfel incat chiar operatorii de telefonie mobila intimpina greutati legate de identificarea lor.
    * Potrivit proiectului de lege propus de deputatul iesean Petru Movila:
    * * furnizorul serviciului de comunicatii electronice destinat publicului are obligatia de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay
    * * utilizatorii serviciilor de comunicatii electronice au obligatia de a prezenta un act de identitate la achizitionarea serviciului
    * * utilizatorii care au achizitionat un serviciu de orice tip de la furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi sunt obligati sa prezinte furnizorilor un act de identitate in termen de sase luni de la promulgarea legii
    o dupa 6 luni de la intrarea in vigoare a legii, furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului vor suspenda numerele de telefon alocate utilizatorilor de servicii de tip PrePay care in acest interval nu au prezentat un act de identitate
    o la instrainarea unui serviciu de tip PrePay, utilizatorul este obligat de a notifica in scris furnizorul de servicii de comunicatii electronice destinate publicului despre tranzactie; noul utilizator al serviciului de tip PrePay este obligat de a prezenta furnizorului de servicii de comunicatii electronice actul de identitate
    o in cazul in care serviciul de tip PrePay este achizitionat de o persoana juridica, aceasta este obligata sa prezinte furnizorului de servicii de comunicatii electronice destinate publicului un tabel cu datele personale ale utilizatorilor serviciului
    o utilizatorul unui serviciu de tip PrePay este obligat de a notifica verbal furnizorul de servicii de comunicatii electronice destinate publicului despre pierderea, deteriorarea sau furtul cartelei in termen de 24 de ore de la incident

UE introduce incarcatoare universale pentru celulare


Comisia Europeana a anuntat, pe 29 decembrie, ca, incepand cu anul viitor, in Europa vor fi introduse incarcatoare universale pentru telefoanele mobile, care insa vor fi compatibile doar cu cele mai perfectionate aparate de ultima generatie.

"Primele incarcatoare universale si telefoanele mobile care vor raspunde noilor norme (de securitate) vor aparea pe piata europeana in primele luni ale anului 2011", a precizat Comisia Europeana intr-un comunicat, citat de AFP.

Noile norme nu vizeaza si telefoanele multifunctionale ce pot fi conectate la calculator sau la internet, cum sunt Blackberry sau iPhone.

Aceste norme se bazeaza pe o conexiune "micro-USB", utilizata deja in cazul multor telefoane.

Potrivit executivului de la Bruxelles, aparatele de acest tip "se vor impune pe piata in urmatorii doi ani" si le vor inlocui definitiv pe cele cu functii de baza (efectuarea si primirea de apeluri, trimiterea si primirea de SMS-uri).

In prezent, pe piata din Uniunea Europeana exista o larga varietate de incarcatoare pentru telefoanele mobile, inclusiv pentru cele de aceeasi marca.

Multe dintre aceste telefoane nu pot fi utilizate decat cu un tip de aparat specific, ceea ce le complica viata consumatorilor si duce la crearea unei mari cantitati de deseuri electronice.

De aceea, a fost avansata ideea unui incarcator universal, principalii producatori de echipamente de acest fel (Nokia, Sony Ericsson, Samsung) semnand inca de anul trecut un protocol de acord pentru a-si standardiza incarcatoarele.


* Telefon LG cu ceas de la Orange
* Tom Tom va lansa un set de accesorii si o aplicatie pentru navigatia pe Iphone
* Intel semneaza cu Nokia
* Telefoane cu incarcator comun, pe piata din 2010
* Primul telefon Android de la Google in Septembrie
* Nokia Money, un nou serviciu de plati prin intermediul telefonului mobil
* Incepand cu 1 septembrie 2009, deblocarea telefoanelor se poate face la cerere
* Cele mai scumpe abonamente iPhone, în România
* Vorbitul la telefon mobil creşte riscul de cancer cerebral
* Profitul Motorola revine pe linia de plutire
* Poluarea telefoanelor mobile
* Romanii nu tin mobilul mai mult de un an
* Vanzarile mondiale de telefoane mobile vor scadea cu 13% in 2009
* Telefoane ecologice
* HTC: Designul telefoanelor mobile este mai important in Romania decat in Ungaria
* Telefoane pentru milionari
* Efectele telefonului mobil

Telefoane

Unelte personale