Efectele telefonului mobil - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Efectele telefonului mobil

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare








































Telefon Mobil
Telefon Mobil
Generalitati
Fabricant Motorola
Surse bibliografice

Cuprins

Telefonul mobil in atentie

Cu totii ne întrebăm care este efectul telefoanelor mobile pentru sănătatea noastră. În paginile ce urmează, Desprecopii.com a selectat si asamblat un amplu articol pentru a răspunde câtorva din întrebările voastre. In contextul faptului ca telefonul mobil a devenit 'un membru' al familiei moderne, este prioritar sa aflam care sunt efectele sale asupra familiei noastre - pe langa utilitatea sa.

Cat de periculos este telefonul tau Nimeni nu ştie cu siguranţă. Ceea ce ştim azi poate deveni coşmarul zilei de mâine - este de părere omul de ştiinţă Olle Johansson. Este posibil ca peste 30 de ani să ne întrebăm cum au fost în stare oamenii să pună aşa o sursă de radiaţie lângă cap.

De ce pot fi mobilele periculoase? Antena telefonului emite unde electromagnetice. Este acelaşi tip de radiaţie ca la cuptoarele cu microunde, doar că într-o cantitate mult mai mică. Aşa cum cuptorul...cititi toata stirea pe desprecopii.comdesprecopii.com

Pericolele nebanuite ale telefonului mobil

In ultimii ani, opinia publica a fost asaltata de sute de zvonuri alarmiste despre radiatiile ucigase emise de telefonul mobil, care pot creste riscul aparitiei cancerului la creier, afecteaza copiii nenascuti din burta mamelor sau chiar pot fi folosite pentru a praji oua.

Ultimele studii ale cercetatorilor arata insa ca nu exista in clipa de fata niciun efect negativ al radiatiilor emise de telefoanele mobile asupra sanatatii oamenilor, iar singurele reactii adverse descoperite totusi de specialisti vin din cu totul alte cauze, total surprinzatoare, potrivit ABC News.

"Desi au fost raportate efecte negative asupra sanatatii umane asociate cu expunerea la radiatiile radio de frecventa joasa, aceste efecte nu au fost pana acum confirmate si numarul lor nu a crescut", arata un studiu al Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite, publicat in luna mai....cititi mai mult despre efectele telefonului mobil pe sfatulmedicului.rosfatulmedicului.ro

Testarea radiatiilor emise de telefonul mobil asupra pielii umane

Specialistii finlandezi vor studia efectele telefoanele mobile asupra proteinelor umane prin efectuarea unor teste directe pe pielea umana, pentru a vedea daca radiatiile emise de handset-uri afecteaza sananatea acesteia. Un studiu pilot va incepe in aceasta saptamana si va expune o mica portiune de piele de pe bratul voluntarilor la radiatiile telefonului mobil pe durata unei convorbiri mai indelungate, sau pentru o ora, a afirmat Dariusz Leszczynski, profesor cercetator.

Cercetatorii vor lua o mostra de piele expusa la radiatii si o vor compara cu una preluata inainte de expunerea la radiatii. Mostrele de celule utilizate in testele de laborator anterioare realizate de Radiation and Nuclear Safety Authority au fost prelevate toate de la femei, iar pentru a pastra consistenta datelor si in noul test vor fi utilizati 10 voluntari tot femei.

In testele anterioare, grupul a descoperit ca radiatiile telefonului mobil determina modificari la nivel celular, insa a fost imposibil de determinat daca aceasta au un efect semnificativ asupra sanatatii. "Celule se comporta intr-un mod diferit atunci cand se afla in corpul uman decat in mediul de laborator....cititi toata stirea pe kappa.rostiri.kappa.ro

Teste efecte telefon mobil

Doctorul Philip Michael de la un institut de cercetare din Irlanda a efectuat teste speciale de sange la 16 pacienti care foloseau in mod frecvent telefonul mobil. 13 dintre cei testati s-au plans de aparitia unor simptome ca dureri de cap, greata si ameteala care indicau efectele radiatiilor emise de telefoanele mobile.

Simptomele indicate de catre cei 13 pacienti au fost explicate de un alt specialist in domeniul cercetarii, doctorul Michael Maier. Acesta sustine ca orice creier are o activitate electrica asemanatoare cu impulsurile transmise de catre celular si astfel nu este intamplator faptul ca persoanele testate au prezentat simptomele mai sus mentionate. Concluzia la care s-a ajuns este ca, in momentul de fata, nu exista o dovada clara care sa ateste riscul folosirii telefonului mobil. De aceea cercetarile continua. mai mult despre[2]

Telefoanele inteligente, pe post de ghid în muzee

Timişorenii pot "descifra", cu ajutorul smartphone-urilor, istoria a 300 de exponate dotate cu coduri de bare 2D. Expoziţia de la Muzeul de Artă durează până la sfârşitul lunii aprilie.

Vizitatorii Muzeului de Artă din Timişoara îşi pot folosi de ieri telefoanele mobile de ultimă generaţie pentru a afla informaţii suplimentare despre exponatele din muzeu.


Astfel, cele 300 de obiecte expuse în cadrul unei expoziţii despre istoria comunicării au un cod de bare ce poate fi scanat cu telefonul mobil. Exponatele provin din principalele muzee de istorie din Banat şi Transilvania.


Obiectele "vorbesc"


După ce fotografiază codul de bare, vizitatorii pot accesa cu telefonul mobil o aplicaţie web care le oferă o gamă largă de informaţii despre exponatul respectiv.


"Codul de bare 2D, aplicat exponatelor şi materialelor-suport ale evenimentului, asigură legătura cu informaţiile de pe site-uri. Astfel, vizitatorul expoziţiei îşi va putea folosi telefonul mobil pentru a afla mai multe informaţii despre fiecare exponat", explică reprezentanţii Institutului Multimedia Româno-Elveţian, cei care au pus la punct partea tehnică a ineditei expoziţii.


Timişorenii care au vizitat ieri expoziţia de la Muzeul de Artă s-au declarat impresionaţi de iniţiativă. "E o aplicaţie simplă, în câteva secunde ai informaţia", spune un tânăr cu ultimul model de iPhone.


Evoluţia comunicării


În cadrul expoziţiei, publicul poate admira de la o stelă funerară a unui soldat roman sau vase pictate preistorice până la primul computer românesc, MECIPT1, care avea înfăţişarea unei uşi pline cu lămpi. De asemenea, vizitatorii au la dispoziţie o serie de postere care explică diverse momente ale evoluţiei comunicării, de la naşterea logoului şi a brandului, la comunicarea profesională prin mărci, corporaţii sau comunicare comercială, prin intermediul banilor.


"E deosebit să ai aşa de uşor atât de multe informaţii. La fel de adevărat e că îţi ia mai mult timp să vezi o expoziţie. Te şi fură procedeul ăsta: dacă ai accesat aplicaţia la un exponat, nu te lasă sufletul să nu o faci şi la celelalte", povesteşte timişoreanca Iuliana Paul.


La pregătirea expoziţiei au lucrat 100 de profesionişti, de la arheologi la informaticieni.


Curatorul expoziţiei, arheologul Laurent Chrzanovski, are propria viziune despre importanţa României în comunicarea mondială.


"România a jucat în diferite perioade un rol extraordinar de important. Dacă ne gândim la invenţia vasului pictat care a dat naştere frumoaselor vase greceşti, această comunicare apare prima dată pe continentul european prin cultura Cucuteni. Asta era deja o comunicare inedită, care a venit prin migraţii şi a apărut în România cu mult timp înainte să se difuzeze pe continent. În perioada otomană, zone ca Târgovişte, Sibiu, Deva au beneficiat de o anume autonomie care a permis tipărirea unei mulţimi de lucrări în limbi diferite, lucrări ce nu puteau să fie publicate în alte locuri, fiind supuse cenzurii. Un alt moment al comunicării a fost toată perioada care începe cu prima Unire, unde diferite formaţiuni politice au adus o presă liberă şi tânără extraordinară comparativ cu ce se întâmpla în restul Europei", consideră Laurent Chrzanovski.


Expoziţia poate fi vizitată până pe 30 aprilie, iar costul unui bilet este de 5 lei. Elevii, pensionarii şi studenţii beneficiază de o reducere de 50%.


"E deosebit să ai aşa de uşor atâtea informaţii. Te fură procedeul acesta: dacă ai accesat la un exponat, nu te lasă sufletul să nu o faci şi la celelalte."  mai mult[3]


Aparatele GPS, preferate telefoanelor mobile cu funcţie GPS

Atât dispozitivele dedicate exclusiv navigaţiei cât şi telefoanele mobile cu funcţie de navigaţie vor continua să se menţină pe poziţie în viitor. Tendinţa consumatorilor este de a opta pentru unul sau altul în funcţie de modul de utilizare, se arată într-un studiu GfK realizat în Germania, Franţa şi Marea Britanie.


Până în prezent, în competiţia cu soluţiile integrate, dispozitivele de navigaţie portabile au dominat piaţa. Totuşi, aceasta devine din ce în ce mai saturată, oferindu-se acum si o gamă largă de soluţii de navigaţie pentru telefoanele mobile.


Rezultatele studiului GfK arată ca dispozitivele destinate exclusiv navigaţiei – produsele portabile şi dispozitivele încorporate în vehicul – câştigă teren datorită mărimii ecranului şi varietăţii de formate de hărţi. În consecinţă, 89% dintre respondenţii din cele trei ţări incluse în studiu preferă cu siguranţă aceste două tipuri de dispozitive în locul telefoanelor mobile, pentru călătoriile cu maşina.



De fapt, aproximativ 70% dintre cei care folosesc în prezent numai un sistem de navigaţie pe telefonul mobil ar prefera să folosească un sistem de navigaţie portabil sau încorporat. Punctul de vedere al respondenţilor este că dispozitivele dedicate exclusiv navigaţiei le satisfac cerinţele în mod semnificativ mai bine decât telefoanele mobile, în special pentru călătoriile mai lungi, în weekend sau în vacanţă.


Puţin sub 80% se declară satisfăcuţi de dispozitivele portabile sau de cele încorporate pentru excursiile din timpul vacanţelor, în timp ce numai 66% spun acelaşi lucru despre telefoanele mobile.


Totuşi, de ceva vreme, navigaţia nu mai este un subiect limitat la maşini. De exemplu, dispozitivele electronice suport pentru orientare devin din ce în ce mai populare pe post de ghid urban sau pentru a identifica anumite locaţii. Aproximativ 70% din totalul respondenţilor ar prefera să folosească soluţiile de navigaţie portabile pe telefoanele lor mobile ca pietoni, şi aproximativ 60% dintre cei care folosesc în prezent numai un dispozitiv de navigaţie portabil ar prefera să fie ghidaţi de un telefon mobil cu funcţie de navigaţie, atunci când se deplasează pe jos.


Diversele tipuri de dispozitive îşi găsesc nişa pe piaţă


În prezent, superioritatea dispozitivelor de navigaţie portabile faţă de aplicaţiile de pe telefoanele mobile este clar afirmată de către utilizatori. Cu toate acestea, 53% dintre respondenţii din Germania consideră că, în viitor, telefoanele mobile cu noi funcţii de navigaţie ar putea fi în competiţie cu dispozitivele portabile, pentru dominaţie pe piaţă. În Marea Britanie, 48% dintre consumatori împărtăşesc acest punct de vedere şi 39% în Franţa.


Pentru a continua să rămână tentante pe termen lung, dispozitivele de navigaţie portabile trebuie să atragă consumatori tineri care sunt mai înclinaţi către sistemele de navigaţie pe telefonul mobil. Funcţiile care permit accesul la internet – servicii “location-based” (servicii legate de locaţia in care se află utilizatorul: identificare magazine, bănci, detalii despre vreme, trafic, etc.) – sunt foarte promiţătoare în această privinţă. Introducerea unor modele alternative de plată, clienţii primind dispozitivul gratuit, dar plătind pentru serviciile sau hărţile folosite, este o altă posibilitate. De exemplu, 39% dintre respondenţii din Marea Britanie, 27% din Franţa şi 21% dintre cei din

Germania îşi pot imagina genul acesta de scheme introduse în scurt timp.


Pentru viitorul apropiat, GfK Retail and Technology preconizează că nici dispozitivele destinate exclusiv navigaţiei, nici soluţiile pe telefoanele mobile nu vor avea o poziţie dominantă pe piaţă, ci toate cele trei tipuri de dispozitive se vor menţine pe poziţie pe nişa proprie. Contrar ipotezei de convergenţă digitală – comasarea funcţiilor într-un singur dispozitiv – se pare că în domeniul navigaţiei consumatorii folosesc dispozitivele în paralel, în funcţie de situaţie.  mai mult despre[4]


Bilant: Piata telefoanelor mobile in 2010

Piata telefoanelor mobile a crescut in trimestrul al patrulea al anului trecut cu 16-18% fata de nivelul din aceeasi perioada a lui 2009, potrivit firmelor de cercetare IDC si Strategy Analytics, cei mai mari castigatori fiind Apple, Research In Motion si ZTE, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.


IDC estimeaza ca piata telefoanelor mobile a crescut cu 18%, iar Strategy Analytics a inaintat o cifra usor mai modesta, de 16%.


"Clientii vor sa inlocuiasca telefoanele mai vechi cu unele noi, care au si functii de date pe langa cele de voce, situatie care genereaza crestere si alimenteaza ciclurile de innoire", a declarat analistul IDC Kevin Restivo.


Piata telefoanelor mobile s-a consolidat dupa caderea din 2009, cand criza economica globala a afectat sever vanzarile.


Cererea a crescut puternic mai ales pe segmentul smartphoneurilor de ultima generatie, precum Apple iPhone 4 sau Samsung Galaxy S, noteaza Reuters.


Vanzarile iPhone au crescut cu 86% in trimestrul al patrulea fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Research In Motion a vandut cu 35% mai multe BlackBerry.


Totusi, castigatorii de anul trecut nu sunt doar companiile care produc telefoane scumpe.


"Ultimul an a fost o perioada foarte exploziva. Esalonul inalt al specialistilor in smartphone-uri, dar si producatorii de telefoane ieftine cu mai multe sloturi pentru cartele SIM au reusit sa castige teren in defavoarea unor megacompanii cu traditie", comenteaza analistul Neil Maswton de la Strategy Analytics.


Producatori asiatici precum ZTE, Micromax si Spice au reusit performante foarte bune in India si pe alte piete datorita cererii tot mai mari de telefoane care pot gazdui simultan cartele SIM de la mai multi operatori, permitand utilizatorilor sa faca fiecare apel de pe reteaua cu cel mai redus cost.


Vanzarile solide de telefoane ieftine in China, Africa si America Latina au ajutat ZTE sa devina pentru prima data al patrulea producator la nivel mondial, depasit ca volum comercial numai de Nokia, Samsung si LG, potrivit IDC.


Vanzarile de telefoane ale ZTE au crescut cu 77% in perioada analizata, la 16,8 milioane de unitati.


Marii producatori de telefoane, respectiv Nokia, LG, Motorola Mobility si Sony Ericsson, au inregistrat vanzari in scadere in trimestrul al patrulea si au pierdut teren pe segmentul high-end in fata vendorilor specializati, precum Apple si RIM.  citeste mai mult[5]


Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 50% la nivel mondial in T2. Vezi topul producatorilor

Vanzarile de telefoane inteligente au ajuns la 63 de milioane de unitati in trimestrul al doilea, mai mult cu 50,4% fata de cele 41,9 milioane de exemplare vandute in aceeasi perioada din 2009, cresterea datorandu-se in mare parte producatorilor de telefoane bazate pe sistemul Android dezvoltat de Google, arata un studiu realizat de compania de cercetare International Data Corporation (IDC).


In prima jumatate a anului au fost achizitionate 118,3 milioane de smartphone-uri, in crestere cu 54% fata de ianuarie-iunie anul trecut, cand au fost cumparate 76,8 milioane de unitati.


Cele mai mari cresteri in topul primilor zece producatori de telefoane inteligente au fost inregistrate de companiile care utilizeaza sistemul de operare Android dezvoltat de Google, printre acestea numarandu-se HTC, Samsung ori Motorola.


Liderul pietei de dispozitive smartphone a ramas Nokia, compania finlandeza inregistrand in al doilea trimestru al acestui an vanzari de 24 de milioane de unitati, in crestere cu 42% fata de anul trecut.


Research in Motion (RIM), producatorul canadioan al telefoanelor BlackBerry a trecut de 11 milioane de unitati, avansul de 40% fata de aprilie-iunie anul trecut datorandu-se in special modelelor BlackBerry Pearl 3G si BlackBerry Tour 9650 product.


Compania se mentine pentru al saptelea trimestru consecutiv pe locul al doilea in topul producatorilor de smartphone-uri, insa, cu toate acestea, cota de piata a BlackBerry a scazut la nivel mondial (mai ales in America de Nord). Conducerea companiei spera sa faca competitiei Apple si produselor Android prin noul dispozitiv BlackBerry Torch 9800, lansat saptamana trecuta la New York.


Apple si-a mentinut pozitia a treia in top datorita vanzarilor record inregistrate de iPhone, care in al trimestrul al doilea au fost de 8,4 milioane de exemplare comparativ cu 5,2 milioane in aceeasi perioada din 2009.


HTC a inegistrat vanzari mai mult decat duble intre aprilie si iunie anul acesta fata de trimestrul al doilea al anului trecut, cresterea fiind determinata mai ales de modelele Desire, Droid Incredible, EVO4G si HD2.


Samsung, al doilea producator de telefoane mobile la nivel mondial, a trecut in fata Motorola pe segmentul smartphone-urilor, ajungand pe pozitia a cincea. Samsung a beneficiat de o crestere semnificativa in Asia (fara Japonia) in special datorita seriei Galaxy S. mai mult[6]


Topul celor mai mari producatori de telefoane mobile in T3

Vanzarile globale de telefoane mobile au fost de circa 340,5 milioane de unitati in trimestrul al treilea din acest an, mai mari cu 14,6% fata de 297,1 milioane de exemplare in aceeasi perioada din 2009, avansul datorandu-se mai ales dispozitivelor de tip smartphone, arata un raport realizat de companie de cercetare International Data Corporation.


Producatorul finlandez Nokia continua sa fie liderul pietei, insa cota acestuia s-a diminuat de la 36,5% la finalul lui septembrie 2009 la 32,4% in aceeasi luna din anul acesta. Compania a vandut 110,4 milioane de unitati intre iulie si septembrie, mai mult cu 1,8% fata de 2009.


Cea mai importanta crestere a fost inregistrata de Apple, producatorul iPhone aproape dublandu-si vanzarile, la 14,1 milioane de unitati in trimestrul al treilea din acest an fata de perioada similara din anul anterior. La avansul Apple din trimestrul al treilea a contribuit semnificativ si lansarea in 17 tari (pana la finalul lui septembrie) a modelului iPhone 4.


In acelasi timp, Research in Motion (RIM), compania canadiana care produce BlackBerry, si-a majorat numarul de telefoane vandute cu 45,9% de la 8,5 milioane de unitati intre iulie si septembrie 2009 la 12,4 milioane de unitati in trimestrul al treilea din acest an.

Pe de alta parte, LG si-a micsorat vanzarile cu 10,1% la 28,4 milioane de exemplare, iar Sony Ericsson a iesit din topul primilor cinci producatori pentru prima data din 2004, de cand este realizat studiul. Sony Ericsson a vandut intre iulie si septembrie 10,4 milioane de telefoane.  citeste mai mult[7]


Oficial Facebook: Nu lansam un telefon propriu

Oficialii Facebook, cea mai mare retea de socializare la nivel mondial, cu aproximativ 600 de milioane de utilizatori, neaga ca ar urma sa lanseze un telefon propriu care ar fi realizat in colaborare cu producatorul taiwanez HTC, scrie Reuters.


Cotidianul britanic de business City A.M. a scris saptamana trecuta ca HTC va dezvalui luna viitoare doua telefoane sub brandul Facebook , la cel mai mare targ anual dedicat telefoniei mobile, Mobile World Congress din Barcelona.


Insa Dan Rose, managerul departamentului de business al Facebook, a infirmat acest zvon adaugand ca telefoanele HTC doar “folosesc in mod interesant” cateva aplicatii ale retelei de socializare.


Mobilitatea este din ce in ce mai importanta pentru Facebook, avand in vedere ca in jur de 250 de milioane de utilizatori acceseaza site-ul de pe dispozitive mobile.


HTC este producatorul care a creat Nexus One, primul telefon sub brandul Google. mai multe detalii[8]


Vezi ce venituri a inregistrat LG anul trecut

LG Electronics a avut venituri de 48,2 miliarde dolari anul trecut si un profit net de 1,1 miliarde dolari. Profitul operational pentru intreg anul 2010 a fost de 152,5 milioane dolari.


Conform rezultatelor neauditate pentru ultimul trimestru din anul 2010, pe baza Standardelor Internationale de Raportare Financiara (International Financial Reporting Standards), companiile Home Entertainment si Home Appliances au inregistrat venituri puternice, ca urmare a cresterii vanzarilor de televizoare cu ecran plat si de telefoane mobile.


Astfel, LG a obtinut venituri consolidate in crestere cu 9,4% in al patrulea trimestru din 2010, comparativ cu al treilea trimestru din anul 2010. Pierderile nete pentru cel de-al patrulea trimestru al anului trecut au fost de 226,3 milioane dolari. Profitul operational a scazut, divizia de telefonie mobila a inregistrat pierderi, iar prin reducerea inventarului a rezultat o crestere a cash flow-ului.


Vanzarile companiei Home Entertainment au crescut cu 15,8% comparativ cu acelasi trimestru din anul anterior, cu rezultate record inregistrate trimestrial de segmentul de televizoare cu ecran plat ca urmare a sezonalitatii si pozitiei de lider pe pietele dezvoltate. Livrarile pe acest segment au atins 8,7 milioane unitati, cu o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Ca urmare a scaderii pretului de vanzare determinat de competitia acerba din industria TV, veniturile au scazut comparativ cu cel de-al treilea trimestru al aceluiasi an, determinand pierderi operationale in acest trimestru. Vanzarile anuale au atins 19,1 milioane dolari, cu o crestere de 12,5% fata de anul precedent, in pofida stagnarii economice din tarile dezvoltate.


Veniturile companiei Mobile Communications au crescut cu 10,9% comparativ cu acelasi trimestru din anul anterior, ca urmare a vanzarilor puternice inregistrate de segmentul de terminale smartphone, prin modele precum Optimus One. In acest trimestru a fost livrat un numar total de 30,6 milioane unitati de terminale, in crestere cu 8 procente fata de trimestrul anterior. In anul 2011, compania se va concentra pe profitabilitate, prin lansarea unor terminale smartphone pe segmentul premium si a tabletelor PC, precum si prin recastigarea competitivitatii in privinta costului telefoanelor cu functii de baza.


Compania Home Appliance continua sa obtina rezultate pozitive, cu o crestere de 13,7% fata de anul precedent, atingand vanzari de 2,5 miliarde dolari si un profit operational de 68,8 milioane dolari. Vanzarile au crescut pe pietele de peste ocean ca urmare a vanzarilor din perioada de sarbatori din pietele din America de Nord si a cresterilor continue inregistrate pe pietele in curs de dezvoltare.


Vanzarile totale la nivelul anului 2010 au crescut cu 11,9% fata de 2009, atingand 9,2 miliarde dolari.


Compania Business Solutions a inregistrat vanzari in crestere cu 1,9% fata de trimestrul precedent, ajungand la 1,1 miliarde dolari, in pofida scaderii cererii de piata si reducerii pretului de vanzare. Vanzarile anuale au atins 4,2 miliarde dolari, in crestere cu 4,3% fata de anul precedent.  mai mult despre[9]


Sony Ericsson a avut profit net de 90 mil. euro in 2010

Sony Ericsson Mobile Communications a obtinut anul trecut un profit net de 90 de milioane de euro, dupa pierderi de 836 milioane euro in 2009, potrivit datelor publicate de producatorul de telefoane mobile.


Compania mixta detinuta de grupul japonez Sony si cel suedez Ericsson a livrat anul trecut 43,1 milioane de telefoane, in scadere cu 24,5% fata de anul anterior, anunta Mediafax.


Vanzarile au scazut cu 7,4%, de la 6,8 miliarde de euro la 6,3 miliarde de euro.


In trimestrul al patrulea, Sony Ericsson a obtinut un profit net de opt milioane de euro, dupa pierderi de 167 miliane euro in intervalul similar din 2009.


Rezultatul este cu mult sub estimarile analistilor intervievati de Bloomberg, care prognozau un profit net de 56,4 milioane de euro.


Vanzarile au scazut cu 13%, la 1,5 miliarde de euro.


Compania a livrat in ultimele trei luni ale anului trecut 11,2 milioane de telefoane, cu 23% mai putine fata de ultimul trimestru al anului precedent, din cauza portofoliului invechit de produse.


Sony Ericsson a anuntat in aceasta luna lansarea primului sau produs de inalta tehnologie din aproape un an, Xperia Arc, care este prevazut cu o camera de opt megapixeli si sistemul Gingerbread, cea mai recenta versiune a Android.


Compania anticipeaza o crestere modesta a vanzarilor mondiale de telefoane mobile, in acest an.  mai mult[10]


Cele mai cautate telefoane de Sarbatori

Smartphone-urile pana in 200 de euro au fost cele mai solicitate telefoane in luna decembrie arata cele 22.000 de cautari de pe site-ul Mobime.ro.


In luna decembrie in topul cautarii telefoanelor au fost Nokia C3, Nokia X2, LG Optimus One. Samsung I9000 Galaxy S si Samsung I5500 Galaxy 5 sunt cele mai populare de la acest producator, in timp ce X8 si X10 au cele mai dorite dispozitive de la Sony Ericsson.


Astfel, terminale precum Samsung Galaxy S sau iPhone 4, in ciuda promovarii agresive nu au fost atat de cautate pe site-ul MobiMe.ro.


De asemenea, contrar asteptarilor, telefoanele la preturi scazute nu sunt foarte cautate.


“Oamenii sunt atrasi de telefoanele inteligente, puternic subventionate de operatori in combinatie cu abonamente de voce si internet. Acestia prefera sa scoata din buzunar mai multi bani pe luna, pentru a plati cat mai putin pentru un terminal sofisticat. Telefoanele ieftine sau chiar gratuite au fost chiar cele mai putin cautate”, mentioneaza Thea Popa, managerul de proiect al Mobime.ro.


Pe de alta parte, pentru ca si-au dorit telefoane cat mai performante foarte multi utilizatori au ales sa faca un nou contract cu operatorul de telefonie mobila. Astfel, clientii beneficiazade reducerea la pretul telefonului insa abonamentul nu este utilizat.


In topul rezultatelor comparatorului portalului se pozitioneaza abonamentele “Complet 250” si “Familia 1000” de la Vodafone, “Delfin 8, 4, sau 10” de la Orange si ”Perfect pentru tine” 2600 si 1300 de la Cosmote.


„Majoritatea abonamentelor din top 10 au valoare mica, insa cu multe minute in retea si nationale”, adauga Thea Popa.


Mobime.ro este singurul site care ofera detalii comparative privind tarifele de telefonie mobila si preturile la terminale atat cu conectare, cat si la prelungire de abonament sau la liber.


Site-ul a fost creat de o echipa de noua specialisti condusa de Razvan Bagiu, un tanar de 30 de ani, absolvent al Facultatii de Matematica din Bucuresti, care detine si CS Vision, producator de software cu afaceri estimate la 1,5 milioane de euro in acest an. mai multe detalii[11]

Unelte personale